Master in International Food and Beverage Management (IFBM)

Contatto per la Formazione

Indirizzo : Corso Unione Sovietica, 218 bis – 10134 Torino

Nome del referente : Elena Galvagno

Telefono : +39 011 6708410

Email : msc.foodbeverage@escpeurope.eu

Contatto per la Formazione Continua

Diploma rilasciato

Master di I livello.

Luogo della Formazione

Turin, Paris

Condizioni di ammissione

ENTRY LEVEL: A Master degree or a Bachelor degree.

You have to be proficient in English to follow these courses.

Termini e data di iscrizione

Seven admission sessions are opened for the new academic year.
The last Application deadline is 8 Jul 2019.

Data di inizio dei corsi

The programme begins in September* for a total of 450 hours of classes.
*Sept-Apr: Italy/Turin – Apr-Jun: France/Paris.

Durata

15 months

Costo

The fees for the academic year 2019/2020 are set at 26.500 €.

Obiettivo didattico

The programme is open to everyone passionate about the F&B industry and who wants to work in it from a management perspective.
This MSc offers you all the elements of a high-level Master programme with an innovative approach offering first-hand experience with more than 20 days of company visits, meetings with top managers from the Food & Beverage Industry, tasting sessions in regions known for food excellence like Piedmont, Tuscany and the Champagne Region.

Programma

This programme offers a perfect combination of technical knowledge and practical activities: more than 20 days of company visits, one company consultancy project, tasting sessions, group works and networking opportunities with F&B managers, Alumni working in the sector and experts.

Some of the most relevant courses are listed below, ESCP Europe uses a case-study methodology:

- General Management in the Food and Beverage (F&B) industry
- Financial Accounting in F&B
- Cost & Performance Management in F&B
- Managerial Economics: macro and micro trends in F&B
- Marketing Principles in F&B
- Supply Chain & Operations in the F&B industry
- Corporate Strategy: success stories, failures and challenges in the F&B industry
- HR Management & Cross-Cultural Dynamics in F&B
- International Business Law
- Negotiation in Intercultural Context and Managing International Teams
- Customer Experience: the international Consumer
- Luxury in the F&B Industry
- Trade, Retail & Category Marketing in the F&B industry
- Family Business & Start-up in F&B
- New Product Development and Innovation in F&B Industry

Where You Study
Term 1: ESCP Europe Turin Campus
Term 2: ESCP Europe Turin Campus
Term 3: ESCP Europe Paris Campus
International Internship: all over the world

Students can also obtain the German Master of Science Degree by choosing to study an extra 6 months in Berlin.

Esame / Tesi / Stage

From July to December, students must complete an in-company internship of at least 4 months.
At the end of the programme, a written thesis has to be submitted and discussed orally: the research is presented to and assessed by an academic jury.

Sbocchi

INTERNATIONAL CAREER OPPORTUNITIES AS:
- Marketing Manager
- Brand Manager
- Product Manager
- Food & Beverage Department Manager
- International Regional Manager
- Communications Manager
- Export-Import Manager
- Entrepreneur
- Supply Chain Manager
- Product and Business Developer

Aziende partner

Strong partnerships with major leading companies in the Food & Beverage industry:
ALMA - Baladin - Barilla - Bosca - Caffarel - Caffè Vergnano - Carte Noire - Cameo - Campari - Costa - Costadoro - Danone - Eataly - Foodora - Frescobaldi - Federalimentare - Granarolo - Grom - Lavazza - Lurisia - Marchesi Antinori - Marenchino - Martini & Rossi - Michel et Augustin - Nestlé - Roederer - Savencia.
Le Attualità di questo Istituto/Centro di Formazione
14/03/2019 Il mondo del lavoro incontra gli studenti alla Career Fair di ESCP Europe

Un’ottima conoscenza delle lingue straniere e un’esperienza internazionale di alto…

12/02/2019 La business school ESCP Europe celebra 200 anni di storia con un ricco calendario di appuntamenti

È un anno ricco di appuntamenti quello che si prepara a festeggiare ESCP Europe…

25/01/2019 OPEN DAY il 9 Febbraio

La business school internazionale ESCP Europe apre le porte del suo campus di Torino…

 
 
 
Attualità dalle Formazioni
Il Miur riconosce all'accademia Teatro Alla Scala un corso universitario

Si tratta di un percorso di laurea triennale, con un piano di studi molto articolato...…

QS WORLD GRAD SCHOOL TOUR: Incontra le Top Universities

Vorresti migliorare le tue prospettive di lavoro con un Master o PhD in Italia o…

Al termine le iscrizioni per il CORSO BASE SOUND ENGINEER e il CORSO VIDEOMAKER LIVE

In Fonoprint c’è una grande tradizione di corsi professionali che trattano ogni…

Il mondo del lavoro incontra gli studenti alla Career Fair di ESCP Europe

Un’ottima conoscenza delle lingue straniere e un’esperienza internazionale di alto…

Fonoprint: "Museo del Suono e della Canzone"

“Il Museo del suono e della canzone" - Un’identità sonora, patrimonio della musica ha…

Pre-iscrizioni per la Laurea Specialistica «Industrie Culturali Francia-Italia» 

Il prossimo 8 aprile apre la campagna di pre-iscrizione per la laurea Specialistica «Industrie…

Nuovo corso estivo sul restauro delle opere contemporanee con opere di Jan Fabre, Renato Rinaldi e Mauro Staccioli

Un corso unico in Italia aperto a tutti gli appassionati dell'arte contemporanea.…

Tutte le Attualità dalle Formazioni
Lavorare nella cultura

Scopri tutte le offerte di lavoro e stage nei settori della Cultura, Media e dell'Insegnamento su profilcultura.it

 
Focus Istituti e Centri di Formazione
Esedra Formazione - Sede di Pistoia Esedra Formazione - Sede di Pistoia

Esedra Formazione è agenzia formativa accreditata dalla Regione Toscana (cod. LU0315)…

Esedra Formazione - Sede di Grosseto Esedra Formazione - Sede di Grosseto

Esedra Formazione è agenzia formativa accreditata dalla Regione Toscana (cod. LU0315)…

Wepromo Academy Wepromo Academy

Wepromo Academy nasce con l’obiettivo di condividere la nostra risorsa più preziosa:…

IED Cagliari IED Cagliari

IED nasce nel 1966 grazie alla felice intuizione di Francesco Morelli ed è oggi…

Tutti gli Istituti