Master in International Food and Beverage Management (IFBM)

Contatto per la Formazione

Indirizzo : Corso Unione Sovietica, 218 bis – 10134 Torino

Nome del referente : Elena Galvagno

Telefono : +39 011 6708410

Email : msc.foodbeverage@escpeurope.eu

Contatto per la Formazione Continua

Diploma rilasciato

Master di I livello.

Luogo della Formazione

Turin, Paris

Condizioni di ammissione

ENTRY LEVEL: A Master degree or a Bachelor degree.

You have to be proficient in English to follow these courses.

Termini e data di iscrizione

Seven admission sessions are opened for the new academic year.
The last Application deadline is 8 Jul 2019.

Data di inizio dei corsi

The programme begins in September* for a total of 450 hours of classes.
*Sept-Apr: Italy/Turin – Apr-Jun: France/Paris.

Durata

15 months

Costo

The fees for the academic year 2019/2020 are set at 26.500 €.

Obiettivo didattico

The programme is open to everyone passionate about the F&B industry and who wants to work in it from a management perspective.
This MSc offers you all the elements of a high-level Master programme with an innovative approach offering first-hand experience with more than 20 days of company visits, meetings with top managers from the Food & Beverage Industry, tasting sessions in regions known for food excellence like Piedmont, Tuscany and the Champagne Region.

Programma

This programme offers a perfect combination of technical knowledge and practical activities: more than 20 days of company visits, one company consultancy project, tasting sessions, group works and networking opportunities with F&B managers, Alumni working in the sector and experts.

Some of the most relevant courses are listed below, ESCP Europe uses a case-study methodology:

- General Management in the Food and Beverage (F&B) industry
- Financial Accounting in F&B
- Cost & Performance Management in F&B
- Managerial Economics: macro and micro trends in F&B
- Marketing Principles in F&B
- Supply Chain & Operations in the F&B industry
- Corporate Strategy: success stories, failures and challenges in the F&B industry
- HR Management & Cross-Cultural Dynamics in F&B
- International Business Law
- Negotiation in Intercultural Context and Managing International Teams
- Customer Experience: the international Consumer
- Luxury in the F&B Industry
- Trade, Retail & Category Marketing in the F&B industry
- Family Business & Start-up in F&B
- New Product Development and Innovation in F&B Industry

Where You Study
Term 1: ESCP Europe Turin Campus
Term 2: ESCP Europe Turin Campus
Term 3: ESCP Europe Paris Campus
International Internship: all over the world

Students can also obtain the German Master of Science Degree by choosing to study an extra 6 months in Berlin.

Esame / Tesi / Stage

From July to December, students must complete an in-company internship of at least 4 months.
At the end of the programme, a written thesis has to be submitted and discussed orally: the research is presented to and assessed by an academic jury.

Sbocchi

INTERNATIONAL CAREER OPPORTUNITIES AS:
- Marketing Manager
- Brand Manager
- Product Manager
- Food & Beverage Department Manager
- International Regional Manager
- Communications Manager
- Export-Import Manager
- Entrepreneur
- Supply Chain Manager
- Product and Business Developer

Aziende partner

Strong partnerships with major leading companies in the Food & Beverage industry:
ALMA - Baladin - Barilla - Bosca - Caffarel - Caffè Vergnano - Carte Noire - Cameo - Campari - Costa - Costadoro - Danone - Eataly - Foodora - Frescobaldi - Federalimentare - Granarolo - Grom - Lavazza - Lurisia - Marchesi Antinori - Marenchino - Martini & Rossi - Michel et Augustin - Nestlé - Roederer - Savencia.
Le Attualità di questo Istituto/Centro di Formazione
28/06/2019 Il MIM di ESCP Europe tra i migliori al mondo nel Masters in Management Ranking 2019 del The Economist

Il Master in Management della Business School internazionale ESCP Europe si conferma…

21/06/2019 Manager e Intelligenza Artificiale alla sfida del futuro

ESCP Europe apre un dibattito internazionale su come cambierà l’interazione tra…

22/05/2019 Regatta di ESCP Europe: studenti e manager si sfidano nelle acque di Porto Rotondo

Nell’anno del Bicentenario della fondazione della Business School, la XII edizione…

 
 
Attualità dalle Formazioni
IED offre 33 Borse di studio per i Corsi di Formazione Continua

33 Borse di studio, pari al 50% della retta di frequenza dei Corsi di Formazione…

GetReady! Corso di formazione per artista di circo contemporaneo

Il Corso Preprofessionale per Artista di Circo Contemporaneo, è un percorso intensivo…

IED Torino lancia il primo corso "La presentazione" per realizzare presentazioni efficaci - Borse di studio in palio

Impara a realizzare presentazioni incisive ed efficaci. Per rispondere a tali esigenze…

Alla scoperta del Linguaggio Corporale Neonatale

Alla scoperta del Linguaggio Corporale Neonatale, primi passi per lo sviluppo di…

Riaprono le iscrizioni al Corso Base di Sound Engineer in Fonoprint, al via il 12 ottobre

Trovarsi a stretto contatto con i sound engineers più esperti che vi illustreranno…

Gli studenti del Master of Art Luiss Business School al Museo Madre di Napoli

La visita è inserita all’interno del percorso “Progetto Mostra” del Master e mira…

Francesco Fumelli eletto nuovo Direttore ISIA Firenze

Elezione del nuovo direttore di ISIA Firenze per il triennio 2019-22.

Tutte le Attualità dalle Formazioni
Lavorare nella cultura

Scopri tutte le offerte di lavoro e stage nei settori della Cultura, Media e dell'Insegnamento su profilcultura.it

Focus Istituti e Centri di Formazione
Fondazione Fashion Research Italy

Nata nel 2015 nel cuore della Fashion Valley, la Fondazione Fashion Research Italy…

Tutti gli Istituti